søndag, november 19, 2006

La Ciudad de Mexico

Vi har vaert i verdens stoerste by (i utstrekning) i helga. Den e og verdens hoeyeste hovedstad (2240 moh) og verdens mest forurensa by. Dessuten synk den ein meter hvert femte aar fordi azteceran bygd den midt uti ein innsjoe. Fascinating!














Vi hylla aztecerans solgud ved aa klatter oppaa solpyramiden i den gamle byen demmes Teotihuacan. Det e den nest stoerste pyrmiden etter Keops-kar'n i Egypt. Den va 65 meter hoey og vi foelt oss andpusten og andektig da vi kom paa toppen.



Minst like stort va det aa vaarra paa Casa Azul, huset te Frida Kahlo og Diego Rivera, Mexicos mest kjente kunstnerpar. Vi fikk sjaa mang bilda av begge to, det kreativt utforma huset demmes, gipsen som Frida brukt etter den faele bussulykka da hu va 19, senga der hu doedd og den vakre hagen med egen liten pyramide.

Enden paa det museumsbeseket vart noget hysterisk da naan av oss syntes vi saag et kjent fjes utafor museet: Gael Garcia Bernal!!! Vi foelt oss litt usikker, men all dresskledde mannan og politiet med skuddsikre veste OG det faktum at han dreiv og spilt inn film i nabolaget gjord oss ganske sikker likevel. For daakk som ikke har sjett "Motorsykkeldagboekene" eller "Og mora di ogsaa", her e'n:



Men kjendisopplevelsan stoppa itj der! Da vi villa paa teater om kvelden og sjekka nettet for alternativ, fant vi forestillinga "Festen", basert paa den danske filmen med samme navn. Det va jo kult nok i sae sjoel, men kular vart det da hovedrollen vart bekledd av motspillern te Gael i "Og mora di ogsaa": Diego Luna!!! Oi, det va bra teater! Oi, han e baade flink og fin, han! Og i "Dirty Dancing 2" dance'n dirty og. Naeh, ka itj han kain! Vi like'n.














4 Comments:

Blogger Marit said...

wæææææ. ik. Jeezes (eller noe sånt). Men for sikkerhets skyld; vi er vel enig i at Gael Garcia Bernal er både kulest, penest og rett og slett best? Jeg ble brått en smule usikker.

Takk.

10:50  
Anonymous Anonym said...

enig med marit! IIIIK! Gael er brad pitt og johnny depp på èn gang. og mexikansk da, så eksotisk!

15:46  
Blogger Ingrid said...

Hm. Ja, der er vi litt uenige jeg og Helga. Ingrid vil ha Diego og Helga vil ha Gael. Hvis vi maatte velge liksom. Men det er jo bare bra, saa slipper vi aa krangle naar vi leiker "kjaereste med Diego og Gael-leiken"! Og saa er det jo best for meg, siden jeg er den eneste som vil ha Diego. Haha!!

19:22  
Anonymous Anonym said...

enig me helgis

16:13  

Legg inn en kommentar

<< Home