onsdag, oktober 04, 2006

Forts. ekskursjon i semi-desert


Bilen va bortimot det kuleste paa turen. Panoramautsikt fra bakruta med vind i haaret. Men vi ferbainna den da den gikk tom fer batteri og vi maatt ligg over i den paa parkeringsplassen te et kraftverk istedet for aa telt i oerkenen. Da matt vi hoer paa bilan som svusja forbi istedet for coyotan. Eksotisk. Eller eksosisk.








Da va det likar aa camper i gamle ruina. Paa herre gamle herregaarden gjoemt den mexicanske regjeringa levningan av det som va igjen av opproerske studenta etter tortur paa 70-tallet. Det va topp aa hoer om da vi kom dit i bekmoerket.









Men paa morran fant vi ut at det eneste vi hadd aa frykt va dehenn kar'n.

















Vi dumpa borti en Chichimeka-indianer-seremoni-fiesta. Vi vart invitert paa middag av sjefen sjoell etter seremonien. Ungan va ivrig etter aa bli fotografert.











Fra seremonien: Det va fullt av cowboya og hesta (ironisk nok, siden dem va indianera. Det skjoent vi itj naa taa. Men det va heilt greit for dem va dritkul.), konfetti og blomster, dem sprang paa visse tidspunkt mang gang rundt ei teill. Rundt og rundt. Og etterpaa ridd dem mang gang rundt saammaa teilla. Rundt og rundt.

Paa seremonien va all feststemt, men tidlier snakka vi med en Chichimeka-mann og det han fortelt va itj saa festlig. Indianeran i distriktet faar stadig mindre jord, og jorda dem faar e udyrkbar. Dem e arbeidsledig, mang e alkoholisert og ungan har veldig faa muligheta te aa kom sae fram i verden sia indianeran befinn sae nederst paa rangstigen.





Etter aa ha kjoert my bil, fikk vi endelig gaa en time i semi-oerkenen paa slutten av turen. Den va fin og kaktusrik. Akkurat som vi villa ha den.

Dessuten aat vi mang forma for kaktus i loepet av turen og. ("Taste dis! Taste dis! Traditional mexican foos!")

Muy bien!




2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Får utolig lyst til å reise når jeg leser bloggen deres. Jeg har feri, og drar ikveld opp på hytta til andrea i bjørgan. det er jo en reise det også. Gleder meg!:)

19:40  
Blogger Ingrid said...

Bjoergan e topp, det. Hils Andrea my da!

00:34  

Legg inn en kommentar

<< Home